Danny Bakker, de Jens Toornstra in spé

Wanneer je aan de willekeurige ADO-supporter vraagt wat hij van het huidige seizoen vindt, zullen de termen “wisselvallig” en “slecht” enigszins eufemistisch worden genoemd. Gelukkig is er in elke duisternis wel een lichtpuntje. Bij ADO is dat de dit seizoen doorgebroken Danny Bakker, de getalenteerde middenvelder die zich deze jaargang aan het publiek presenteerde.

Terence Garnier

En dat doet hij met verve. Hij scoorde als jongetje uit 1995 al twee keer, en dat waren zacht gezegd geen onbelangrijke (kop)goals voor de net 19-jarige Bakker. Scoren met zijn kruin deed hij in thuisduels met FC Twente en Feyenoord, welke wedstrijden winnend werden afgesloten.

Bakker, die ook nog eens centraal in de verdediging heeft laten zien een meerwaarde voor de kwakkelende Hagenaars te zijn – waar hij zichzelf etaleerde als ‘voetballende verdediger die de opbouw kan verzorgen – , heeft naast zijn inmiddels haarfijne koptechniek een sterk linkerbeen, aangevuld met een sterk loopvermogen. Tevens is de geboren Voorburger een jongen van de streek, die duidelijk weet wat het inhoudt om vechtvoetbal te spelen. Hij debuteerde al in het Nederlands Elftal onder 18 jaar.

De officieel tweedejaars A-junior heeft nog een contract voor twee seizoenen, met opties van kanten van zowel ADO als Bakker. Als Bakker zich zo stormachtig blijft ontwikkelen als hij nu doet, ontplooit hij zich ongetwijfeld tot een nieuwe Jens Toornstra, misschien nog wel beter dan de middenvelder van FC Utrecht. Want met Bakker heeft ADO goud in handen. Hopelijk realiseert het bestuur zich dat en doet het een keer niet traditiegetrouw haar beste spelers voor een schijntje van de hand. Want als Bakker lang genoeg in Den Haag blijft, vliegen de aanbiedingen voor Bakker als warme broodjes over de Kyocera-toonbank.

Eén gedachte over “Danny Bakker, de Jens Toornstra in spé”

Plaats een reactie