Zeven mogelijke versterkingen voor vindingrijk ADO

ADO kondigde begin deze week aan dat de begroting voor komend seizoen hetzelfde zal blijven. Desondanks zei algemeen directeur Matthijs Manders dat er zeven spelers bij moeten komen om met een eredivisiewaardige selectie aan het seizoen te beginnen.

ADO zal dus op een creatieve, vindingrijke manier moeten zoeken naar versterkingen. Hieronder zeven opties.

Christian Kum, verdediger (30)
De centrumverdediger speelde al acht seizoenen voor de Haagse club en ontpopte zich daarin tot een zeer betrouwbare rots in de branding die ook als linksback uit de voeten kan. Na avonturen bij sc Heerenveen en FC Utrecht is hij transfervrij en gaf al aan oren te hebben naar een terugkeer bij ADO. Bovendien heeft de ploeg met het vertrek van een tekort aan defensieve krachten.

 

Joey van den Berg, middenvelder (30)
Deze geroutineerde middenvelder past als gegoten bij ADO Den Haag. De speler, die sc Heerenveen transfervrij achter zich liet, speelt graag op of soms over het randje maar zal mentaal nooit verzaken. Bovendien kan hij de jonge spelers prima op sleeptouw nemen.

 

Thom Haye, middenvelder (21)
Ook Haye is transfervrij na zijn vertrek bij subtopper AZ. De middenvelder vertegenwoordigde verschillende jeugdelftallen van het Nederlands elftal en heeft zijn talent ook op Eredivisieniveau met 52 wedstrijden (1 goal) al aangetoond.

 

Stijn Schaars, middenvelder (32)
Hoewel Schaars wellicht niet direct open zal staan voor een avontuur in de Hofstad gezien zijn staat van dienst (Oranje, PSV, Sporting Lissabon) is de routinier wel transfervrij. Bij ADO is de spoeling op het middenveld na het vertrek van Timothy Derijck en – waarschijnlijk – Thomas Kristensen behoorlijk dunner geworden en kan de ploeg wel wat routine gebruiken.

 

Hidde Jurjus, doelman (22)
ADO moet naar alle waarschijnlijkheid op zoek naar een nieuwe doelman, nu Martin Hansen zo goed als zeker naar een Duitse club lijkt te vertrekken. Met Jong Oranje-goalie Jurjus zou de Residentieclub een zeer goede vervanger in huis halen. Struikelblok is alleen zijn nog één jaar doorlopende contract bij het hoogstwaarschijnlijk gedegradeerde De Graafschap.

 

Jinty Caenepeel, aanvaller (19)
Deze Belgische aanvaller ontpopte zich afgelopen seizoen in het blauwwit van FC Eindhoven tot dé smaakmaker van de Jupiler League. Het jonge talent scoorde vijftien keer en harkte daardoor de bronzen stier voor het grootste talent van de competitie binnen. Tegen het Belgische Het Laatste Nieuws gaf hij vandaag al aan klaar te zijn voor een stap naar de Eredivisie of de Belgische Jupiler Pro League.

 

Sander Fischer, verdediger (27)
Zijn naam viel al eens in Den Haag en dat is niet onlogisch. De transfervrije verdediger verliet Excelsior voor een nieuw avontuur, maar heeft dat vooralsnog niet gevonden. Fischer is duidelijk klaar voor een stap vooruit en in dat kader zou een transfer naar ADO niet onlogisch zijn.

 

Plaats een reactie