Petrovic plant sterke voorbereidingszaadjes

De verrassende aanstelling van Zeljko Petrovic als hoofdtrainer van ADO Den Haag deed wat wenkbrauwen fronsen, maar op het eerste oog lijkt zijn werkwijze in goede aarde te vallen achter de duinen.

Van alle namen die half juni opdoken, was de naam van de flamboyante Montenegrijn toch de meest verrassende. Toegegeven, ik was met ongetwijfeld vele anderen wat sceptisch over de man met een welhaast kosmopolitisch cv (waarop landen als Japan, Portugal, Rusland, de Verenigde Arabische Emiraten en Servië op prijken). Gezien de aanwezigheid van Dick Advocaat en Martin Jol kon zijn aanstelling makkelijk verklaard worden. Hoewel er nog geen officiële wedstrijden onder zijn bewind zijn afgewerkt, doet Petro het op enkele vlakken al beter dan zijn voorganger Fraser.

De 50-jarige coach doet in de voorbereiding namelijk volop een beroep op Mathias Gehrt, iets wat voor de huidige Vitesse-coach maar niet denkbaar werd. Gehrt laat zich al gelden en is toch, mits fit, voetballend naast Duplan het beste wat er achter de duinen rondloopt. Petrovic ziet echter in Duplan ook een middenvelder; dat kan nog interessant worden voor het zestal (naast die twee Bakker, Malone, Jansen en El Mahdioui)  wat voor die drie plekken in aanmerking lijkt te komen. De trainer vindt dat er nog een middenvelder moet komen en liet de naam van Stijn Schaars vallen. Daarnaast  verwacht hij snel nog een aantal versterkingen, waaronder een doelman. Eerder haalde hij Argentijnse baardback José San Román.

Naast zijn frisse persconferentie bij zijn aanstelling, won hij alle drie de oefenwedstrijden, deed – weliswaar noodgedwongen – een beroep op talentvolle jeugdspelers waarvan toptalent Chovanie Amatkarijo (17) het meest veelbelovend is, en liet weten dat topscorer Mike Havenaar onder geen beding zal vertrekken. Ook zijn samenwerking met directeur Mattijs Manders lijkt voortvarend te verlopen, gesupervised door het brok voetbalknowhow wat luistert naar de namen Advocaat, Jansma, Jol en Schoenmaker. Met een seizoensouverture tegen promovendus Go Ahead Eagles (6 augustus) kan Petrovic met zijn ploeg een kickstart maken wat hopelijk opmaat is voor een mooi seizoen. Zo kan hij oogsten van de zaadjes die hij nu in de Haagse grond heeft geplant.

Plaats een reactie