Hoofdbrekens voor Fraser na doordeweekse zeperd

Terwijl het in het hele land al lang en breed was gaan dooien, zakte ADO volledig door het ijs op de Vijverberg. Daardoor mist de ploeg de aansluiting met het linkerrijtje en moet het weer wat naar onderen kijken.

Tegen De Graafschap (3-1) werd ADO volledig overklast op het gebied van inzet. Dat is toch pijnlijk voor een club die van oudsher bekend staat om haar passie, werklust en toewijding.  Tot overmaat van ramp kreeg sterspeler Edouard Duplan nog een domme gele kaart in de slotfase, waardoor hij het duel met het wankelende Feyenoord aan zich voorbij moet laten gaan wegens een schorsing.

Het is de vraag welke namen Fraser zondag de beste weide van Nederland in gaat sturen. Aaron Meijers, kapitein, is weer fit, maar de vraag is of hij wel op zijn vertrouwde linksbackpositie zal spelen. Willy Kanon speelde – het collectieve falen van woensdag daargelaten – tijdens Meijers’ absentie prima en ontpopte zich tegen SC Cambuur zelfs tot man van de wedstrijd. Misschien is het een idee om Meijers linksbuiten te zetten? Rick Karsdorp van Feyenoord bestrijkt net als Meijers de hele flank, dat kunnen interessante duels worden. Het is echter waarschijnlijker dat Fraser voor Marengo kiest, die tegen Cambuur goed inviel.

Ook Vito Wormgoor is weer fit, hij zal naast Beugelsdijk starten. Zij krijgen de taak om Anass Achahbar uit te schakelen, want oud-ADO-spits Kramer is er waarschijnlijk – net als in het duel in Den Haag – niet bij. Voor de rechtsachterpositie moet Fraser (die tegen De Graafschap een fletse, defensieve indruk maakte – net nadat hij weer stevig in het zadel zat) kiezen tussen Zuiverloon en Malone. Lastige keus; wie is de minst slechte?

Nog een opvallend nieuwsbericht vandaag: Fraser zou een verdediger en/of middenvelder aan zijn selectie willen toevoegen. Een tegenstrijdig bericht in de door Wang gedomineerde berichtgeving over ADO. Ook gezien de vermeende terugplaatsing naar Categorie 1 zouden transfers uit den boze moeten zijn. Ook was er een gerucht over een uitgaande transfer: spits Havenaar zou in de belangstelling staan van het Duitse Hamburger SV. Als ADO het maar laat om Havenaar te verkopen.

 

Plaats een reactie